Maalaamalla uusi ilme lastenhuoneeseen!

Maaleja tarvitaan hyvin monenlaisiin tarpeisiin niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Aivan erityisen paljon värejä kaivataan usein lastenhuoneissa ja maalaaminen onkin oivallinen tapa tuoda pikkuisten asukkaiden huoneeseen aivan uudenlaista ilmettä. Nappaa tästä artikkelista talteen parhaat vinkit lastenhuoneen ilmeen uudistamiseen maalaamalla.

Valitse lastenhuoneen maalit harkiten

Kun maaleja käytetään lastenhuoneessa, tulee niiden valintaan käyttää harkintaa. Käytä vain myrkyttömiä maaleja ja suosi maalipintoja, jotka voi tarvittaessa pestä. Lastenhuoneissa usein roiskuu kaikenlaista – ainakin, jos lasten annetaan olla aktiivisia, askarrella, maalata, leikkiä ja tutkia elämää. Pestävät maalipinnat vähentävät uudelleenmaalaamisen tarvetta ja tekevät seinistä helppohoitoiset.

Suosi lastenhuoneessa lapsen lempivärejä

Lastenhuoneessa kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan lapsen lempivärejä. Näin lapsen huoneesta tulee hänelle mieleinen paikka. Jos lapsen lempiväri on kuitenkin kovin kirkas tai muutoin hallitseva, voi tätä väriä käyttää vaikkapa tehostevärinä, ja suosia seinissä jotakin muuta, neutraalimpaa väriä. Esimerkiksi tummanpunaiset seinät tekevät huoneesta helposti levottoman, mikä ei suinkaan ole tavoitteena. Pikemminkin lastenhuoneen seinien tulisi olla mahdollisimman rauhoittavat ja levolliset, jotta lapset voisivat rauhoittua huoneessaan ja keskittyä kaikessa rauhassa leikkimiseen ja oppimiseen. Tummanpunaista voidaan toki suosia vaikkapa huoneen sisustustekstiileissä pieninä pintoina, kuten tummanpunaisina tyynyinä.

Kuvioita seiniin

Lastenhuonetta maalattaessa väreillä voi leikitellä ja maalata seiniin erilaisia kuvioita. Sabluunat ovat näppäriä haluttaessa maalata kuvioita, mutta kuvioita voi luoda myös vaikkapa rajaamalla alueita maalarinteipillä. Myös lapsille suunnatut seinätarrat tuovat kivoja kuvioita maalipintaan. Niiden käyttäminen on erityisen näppärää ja mikä parasta, tarrat voi lapsen kasvaessa vaihtaa.

Liitutaulumaalilla kiva aktiviteetti suoraan seinään

Käyttämällä liitutaulumaalia voit luoda lapsille kivan aktiviteetin suoraan lastenhuoneen seinään. Maalilla saadaan nimittäin aikaan liitutaulu, johon voi piirtää ja kirjoittaa liiduilla. Tekstit ja kuvat voi pyyhkiä taulusta märällä sienellä – kuten liitutaulusta.

Pimeässä loistavalla maalilla näyttävyyttä

Myös pimeässä loistava maali on kiva vaihtoehto lastenhuoneeseen. Se tuo huoneeseen näyttävyyttä, joka ei katoa, kun valot sammutetaan – pikemminkin tällaisella maalilla koristeltu huone ikään kuin herää eloon pimeässä. Jos lapsi pelkää pimeää, toimivat pienet loistavat yksityiskohdat yövalon tapaan valaisten huonetta juuri sen verran, ettei lasta pelota, mutta niin vähän, että nukahtaminen onnistuu. Pimeässä hohtavalla maalilla voi maalata lastenhuoneen seiniin vaikkapa tähtiä.