Julkisivurappaukset yritysideana – kuinka päästä alkuun?

Moni omasta yrityksestä haaveileva yrityshenkinen henkilö kamppailee saman ongelman kanssa: hyvän yritysidean keksimisen haasteen edessä. Hyvää yritysideaa ei ole kovin helppo keksiä, mutta, jos sinulla on runsaasti kokemusta julkisivujen rappaamisesta ja muista rakennusalan palveluista, saattaa tässä olla oivallinen lähtökohta oman yritysidean rakentamiseksi. Jos mietit, voisiko julkisivujen rappaaminen olla kohdallasi toimiva yritysidea, jatka artikkelimme lukemista, sillä tarjoamme vinkkejä, joiden avulla voit pohtia realistisesti, onko yritysideassasi ideaa ja onko se toteuttamiskelpoinen.

Ota ensimmäiseksi yhteyttä kotipaikkakuntasi yritysneuvojaan

Aivan ensimmäiseksi sinun kannattaa ottaa yhteyttä kotipaikkakuntasi yritysneuvojaan. Esimerkiksi TE-toimistot tarjoavat tällaisia palveluja ja niiden käyttäminen on maksutonta. Ilmaista neuvontaa ei missään tapauksessa tule aliarvioida tai ylenkatsoa, sillä rautaisen ammattitaidon omaavien yritysneuvojien näkemys ja vinkit ovat kullanarvoisia siinä vaiheessa, kun haluat arvioida omaa yritysideaasi ammattilaisen kanssa.

Tapaamisessa yritysneuvojan kanssa voit käydä läpi niitä ajatuksia, joita julkisivurappaukset yritysideana sinussa herättää. Esitä rohkeasti kysymyksiä ja kirjoita niitä etukäteen itsellesi ylös, jottet unohda kysyä tärkeitä asioita tapaamisessa yritysneuvojan kanssa.

Tapaamisen aikana voitte käydä yhdessä läpi julkisivurappauksiin liittyvän yritysideasi vahvuuksia ja heikkouksia. On tärkeää miettiä, kuinka juuri sinun tarjoamasi julkisivunrappauspalvelut eroavat alan muiden toimijoiden tarjoamista palveluista ja millaista kilpailua alalla esiintyy. Onko sinulla realistiset mahdollisuudet pärjätä tässä kilpailussa ja mitkä ovat kilpailuvalttejasi? Kuinka aiot mainostaa julkisivurappauksiin liittyviä palveluitasi? Tapaamisen aikana voitte käydä läpi myös yritysideaasi liittyviä mahdollisuuksia ja uhkia ja sitä, kuinka realistiset menestymismahdollisuutesi alalla ovat.

Yrittäjyyskurssilta lisää potkua

Myös erilaiset yrittäjyyskurssit voivat auttaa sinua arvioimaan omaa yritysideaasi. Voit saada kursseilta inspiraatiota ja lisää potkua yritysidean toteuttamiseen. Samalla tapaat samanhenkisiä ihmisiä ja voit ehkäpä jopa luoda yrittäjälle tarpeellisia verkostoja. Yrittäjyyskurssi tarjoaa myös yrittäjätoiminnassa tarvittavia tietoja, kuten vinkkejä juuri sinulle sopivimman yritysmuodon valintaan. Samalla saat vinkkejä esimerkiksi yritystoimintasi rahoittamiseen.

Kursseille kannattaa osallistua rohkeasti ja avoimin mielin, sillä niin niistä saa irti mahdollisimman paljon. Samalla saat aikaa miettiä edelleen ja jatkojalostaa julkisivurappauksiin pohjautuvaa yritysideaasi. Ehkäpä saat kurssin aikana suoranaisen kuningasidean, jonka ansiosta yritysideastasi tulee entistä parempi!